Single Blog Title

This is a single blog caption
18
Okt

Publikacija Metamorfoze igre

Projekt Metamorfoze igre zaključujemo s publikacijo, ki na kratko povzema naše ugotovitve o spreminjanju igre in prostorov igre v ljubljanskih soseskah.

Projekt je skozi različne medije in v sodelovanju z uporabniki ter različnimi strokovnjaki raziskoval spremembe, ki se dogajajo v družbi in prostoru v zadnji polovici stoletja in se kažejo skozi odnos otrok (današnjih in tistih, ki so bili otroci v preteklosti) do odprtega javnega prostora v domačem okolju. Posebna pozornost ni bila namenjena le otroškim igriščem v stanovanjskih soseskah, temveč odprtemu prostoru v celoti: prostorom za posedanje in druženje, športnim igriščem, dvoriščem, ploščadim pred bloki, zelenicam, drevesnim mejicam in skritim goščavam ter drugim prostorom, ki omogočajo najrazličnejše načine preživljanja prostega časa zunaj.

Kot pomembni soustvarjalci so bili k sodelovanju povabljeni trenutni in nekdanji stanovalci – uporabniki. Vključevali smo različne generacije stanovalcev, ki so pripovedovali o svojih spominih in izkušnjah »z dvorišča« in tako osvetlili pojav ter pomen igre v vsakdanjem življenju. Pisna in ustna pričevanja uporabnikov so dopolnila razmišljanja strokovnjakov – s področij načrtovanja, urbanizma, arhitekture, krajinske arhitekture in prostorske sociologije. Skozi vsako od sosesk smo se sprehodili tudi z video kamero.

Pričevanja prebivalcev, strokovnjakov in kraja samega so oblikovana kot celoviti video prispevki ter zbrana v knjižici, ki je pred vami.

Brošura Metamorfoze igre

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...